Exposities

In de Wissel krijgen kunstenaars de gelegenheid hun werken gratis te exposeren. Dit tot groot plezier van de bezoekers die de wisselende tentoonstellingen zeer waarderen. Een lijst met vorige exposities.

Bij verkoop van een werk komt 10% van de verkoopprijs ten goede aan De Wissel. Is er aan het eind van de expositieperiode niets verkocht dan kan de kunstenaar 1 werk doneren aan De Wissel. Dit wordt dan gebruikt voor de permanente tentoonstelling. In plaats hiervan kan de kunstenaar ook een geldelijke donatie doen.

Er is een expositiecommissie die, na een positieve beslissing over de te exposeren werken, zorg draagt voor het inrichten van tweedimensionaal werk. De werkstukken dienen ingelijst te zijn en voorzien van degelijke ophangmogelijkheden. Aan de kunstenaar zal een expositie-overeenkomst in tweevoud worden toegezonden, waarvan gevraagd wordt 1 exemplaar ondertekend terug te zenden aan de contactpersoon, vermeld op de expositiebevestiging.

Uiterlijk twee weken voor de opening van de expositie levert de exposant geschikte foto´s van werken aan en een C.V./beschrijving die gebruikt kunnen worden in persberichten.

Er kan een officiële opening worden gehouden buiten de openingstijden van De Wissel. De exposant zorgt zelf voor uitnodigingen. Zonder toestemming van personen, die op dat moment het inloophuis vertegenwoordigen, is het niet toegestaan op enigerlei wijze een beeltenis vast te leggen van de aanwezige werkstukken.

Voor vragen en meer informatie: Contact

Nu in De Wissel een expositie van Hans de Groot

Hans is een geboren en getogen Schiedammer die al zijn hele leven tekent en schildert maar zich pas de afgelopen tien jaar serieuzer is gaan bezighouden met zijn hobby. Dat begon in 2010 als leerling in het Schiedamse atelier van de Vlaardingse kunstenaar John Laurens waar wekelijks naar levend model werd gewerkt.

Toen John Laurens in 2014 stopte met zijn activiteiten in Schiedam besloot een aantal van de cursisten – waaronder Hans – de activiteiten voort te zetten onder de naam Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam, tegenwoordig gehuisvest aan de Nieuwe Haven 107. Daar wordt bijna dagelijks door tientallen cursisten getekend en geschilderd en Hans is daar inmiddels ook een van de docenten.

De laatste jaren heeft Hans zich met name toegelegd op het schilderen van portretten in olieverf. De expositie in De Wissel omvat een kleine selectie van zijn werk dat zich kenmerkt door het impressionistische karakter waarbij het weergeven van de sfeer vaak belangrijker is dan het precies uitwerken van de gelaatskenmerken van de geportretteerde. Voor de expositie in De Wissel heeft Hans ook een aantal landschappen en zeegezichten geschilderd.

Bent u nieuwsgierig geworden naar het werk van Hans, dan bent u van harte welkom om zijn werk tijdens de openingstijden van het inloophuis te komen bekijken.